Woe. 19-9: Italiaanse gothic-rock band Sleeping Romance treedt op in StudioGonz

Gouda – Sprookjes-metal, zo werd ooit de muziek genoemd die de Waddinxveense gothic-rock band Within Temptation nog altijd speelt. Dezelfde term is van toepassing op Sleeping Romance, het Italiaanse antwoord op Within Temptation. En voor deze Italianen komen sprookjes ook echt uit. Op woensdag 19 september is Sleeping Romance te zien in StudioGonz in Gouda. In 2015 stapte de toen nog jonge band hier voor het eerst onwennig binnen. Eenmaal op het podium wist zangeres Federica – gesteund door gitarist Federico en band – vriend en vijand te overtuigen.

En daar begint het sprookje. In Gouda wist de band al snel de nodige fans te krijgen, wat resulteerde in een tweede show in StudioGonz in 2015. Een jaar later werd er opgetreden bij Free Music aan de Turfmarkt. En weer veroverde Federica en haar band de harten van veel Gouwenaars.

De aanstaande show in StudioGonz voelt voor Sleeping Romance dan ook als thuiskomen. De afgelopen jaren heeft de band niet stilgezeten. Er werd uitgebreid getourd door Europa en Sleeping Romance was op tal van grote festivals te zien. Bovendien kreeg de band een contract bij het grote platenlabel Napalm Records.

Advertisements

Van onzekerheid op het podium is allang geen sprake meer. Sleeping Romance is een geoliede machine geworden, zonder dat sterallures zich opdringen. Het mogen dan uitstekende muzikanten zijn, bovenal vormen de Italianen een fraaie groep van sympathieke personen. Een ieder die Sleeping Romance heeft zien optreden kan dat bevestigen.

Within Silence

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de band de Slowaakse jongens van Within Silence mee op tournee nemen. Deze melodic-metal band zit stevig in de lift, maar passen qua karakter uitstekend bij Sleeping Romance. Goede muziek maken, mooie gesprekken aanknopen en genieten van het clubleven zonder de held uit te hangen.

Askara

Woensdag 19 september opent de Zwitserse gothic-rock band Askara de avond, waarna achtereenvolgens Within Silence en Sleeping Romance hun beste beentje voorzetten. En wie na afloop zangeres Federica aanspreekt en vraagt naar haar favoriete band, krijgt nog altijd hetzelfde antwoord te horen: “Within Temptation”.

StudioGonz aan de Turfsingel 36 in Gouda opent woensdag 19 september om 19.00 uur de deuren. Een half uur later trapt Askara af. Meer informatie: www.studiogonz.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

19-09-2018 15:18