Woe. 18-4: WesterAvond over ’leven in de vroege kerk’

Gouda – De protestantse wijkgemeente Westerkerk houdt op woensdagavond 18 april een bijeenkomst over het onderwerp ‘leven in de vroege kerk’. Dit onderwerp past goed bij het jaarthema van de wijkgemeente: ‘Terug naar het begin’.

Dr. Nienke Vos houdt op deze WesterAvond een inleiding over de vroege kerk. Nienke Vos is wetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar ze vroegchristelijke teksten bestudeert. Ze gaat regelmatig voor in kerkdiensten in de Westerkerk.

Betekenis van het geloof

De inleiding zal gaan over de inhoud van de belijdenissen in de eerste vier eeuwen van onze jaartelling, en ook over de context waarin het christelijk geloof toen werd beleden. Wat betekende het geloof in die oude gemeenschappen? Hoe werden bijvoorbeeld doop en avondmaal beleefd? Hoe dacht men over leiderschap? Deze en andere vragen komen aan de orde.

Ook al leven christenen anno 2018 in een heel andere tijd, een tijd die sterk is beïnvloed door wetenschap, technologie en geloof in de maakbaarheid van de samenleving, toch zijn er vast elementen uit de vroege kerk waarvan geleerd kan worden en die nu kunnen inspireren.

Na de inleiding van Nienke Vos zal er aan de hand van stellingen gediscussieerd worden over het onderwerp ‘leven in de vroege kerk’.

Aanvang om 20.00 uur in de Westerkerk, 1e E.J. Potgieterstaat 37 in Gouda (wijk Korte Akkeren). De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. De toegang is vrij, na afloop is er gelegenheid om een vrije gift te geven. Meer informatie via www.westerkerkgouda.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

18-04-2018 20:00