Woe. 14-11: Lezing Groei & Bloei: Vier jaargetijden in de tuin van kasteel Sypesteijn

Houdt u van tuinen en tuinieren? Kom dan op woensdagavond 14 november om 19.30 uur naar gebouw De Driestar-Educatief aan de Burgemeester Jamessingel 2, zaal 0.31 in Gouda voor de lezing van Henny van der Wilt. Zij geeft een lezing over de vierjaargetijden tuin van het museum kasteel Sypesteijn te Loosdrecht.

De oud-Hollandse aanleg van de tuin met een boomgaard, een siertuin en een lanen stelsel, verfraaid met prachtige smeedijzeren hekken is zeker de moeite van het bekijken waard. In de winter komen de lijnen, de lanen en de doorzichten tot uiting. Henny van der Wilt neemt u mee langs de mooiste plekjes waar veel bloeiende planten te zien zijn waaronder Stinzeplanten en in het voorjaar honderden sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen.

De zomer is daar een feest als de slottuin in bloei staat met kruiden en vaste planten en kunt u genieten van de vele vlinders. In de herfst is het park een kleurenfeest van bijzondere bomen. Dit mag u zeker niet missen!

Advertisements

Deze lezing is gratis te bezoeken voor leden van vereniging Groei & Bloei. Niet-leden betalen een entree van 5 euro. Alle bezoekers mogen gratis gebruik maken van het parkeerterrein gelegen langs het spoor tegenover de ingang van gebouw ‘De Driestar-Educatief’. Meer informatie over deze activiteit vindt u op gouda.groei.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

14-11-2018 09:00