Woe. 13-6: Lach Yoga Gouda

Gouda – Op woensdag 13 juni is er weer Lach Yoga in Gouda, gegeven door Marion van der Cruijsen in de Prachtcentrale (Sint Jozef paviljoen). De deuren gaan om 19.30 open, dan is er tijd voor een kopje koffie of thee en om 20.00 gaan we aan de slag. We nodigen iedereen die benieuwd is van harte uit om een keer mee te lachen en als je al eerder gelachen hebt, kom dan gezellig weer mee lachen.

Lachyoga komt oorspronkelijk uit India. Het begon in 1995 met een lachclubje van dr. Madan Kataria. Hij ontdekte dat lachen zonder reden vanuit het niets heel goed voor je is. Hersenen hebben het niet door of het een nep lach of echte lach is en toch wordt dopamine (gelukshormoon) aangemaakt. De dopamine zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.

Dr. Madan Kataria begon met een klein groepje in het park, eerst lachen om moppen maar later ook lachten om ‘niets’. Uiteindelijk heeft hij uit deze sessies Lachyoga ontwikkeld… Lachyoga wordt inmiddels over de hele wereld beoefend. Het gaat erom dat je je lekker voelt door te lachen. In India zijn fabrieken en scholen bekend die elke ochtend lachsessies houden. Dat is leuk voor de werknemers en schijnt ook nog eens de productiviteit te verhogen.

Tijdens lachyoga begin je met stretchen zowel van je lichaam als je stem om te startten met lachen. Tijdens de les wordt onder andere gebruik gemaakt van theatersport oefeningen maar ook lachen zonder reden want zelfs een nep lach helpt om tot ontspanning te komen. Vaak moet je van een neplach ook weer echt lachen. Tijdens een sessie Lach Yoga wordt er op verschillende manieren gelachen, van grijns tot schaterlachen.

Voor wie is het bedoeld?

Eigenlijk is lach yoga voor iedereen geschikt. De enige voorwaarde is dat je wel moet willen lachen. Want als bereid ben om een neplach te maken dan krijg je dezelfde positieve effecten als een echte lach. Na een heerlijke avond lachen val je aan het eind van de avond heerlijk ontspannen en met een glimlach om je mond in slaap.

Marion van der Cruijsen is gecertificeerd lach therapeut. Daarnaast is ze opgeleid als hypnotherapeut en heeft ze ruim elf jaar stretching trainingen gegeven. In het dagelijks leven is ze werkzaam als geregistreerd B-Verpleegkundige.

Deelname kost 7,50 euro per persoon, contant af te rekenen. Aanmelden kan via jeanettelariviere@gmail.com

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

13-06-2018 12:10

Advertisements