Woe. 13-03: Waterschapsverkiezingen debat over bodemdaling

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Op 13 maart zal in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk een debat gehouden worden in aanloop naar de gecombineerde verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen op 20 maart.

Natuurverenigingen KNNV Gouda e.o., IVN IJssel en Gouwe en Stichting Groene Hart organiseren dit debat gezamenlijk rond het thema bodemdaling en de gevolgen daarvan voor het landelijk gebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De bodemdaling is zodanig ernstig en urgent dat dit volgens hen hoofdthema zou moeten zijn van deze Waterschapsverkiezingen.

Kandidaten van CDA, Water Natuurlijk, Partij van de Arbeid, de Algemene Waterschapspartij en (waarschijnlijk) VVD zullen hun opwachting maken om onder leiding van ter zake deskundige Bert Verver hun standpunten uiteen te zetten rondom dit actuele thema. Welke oplossingen zien de verschillende partijen voor de problemen die op ons af komen, bodemdaling remmen of stoppen, welke rol speelt Rijnland hierbij en hoe ziet ons landschap er over 25 jaar uit?

Advertisements

Naast het uiteenzetten van de partijstandpunten zullen de kandidaten elkaar bevragen en ook het aanwezige publiek zal in de gelegenheid gesteld worden vragen op de kandidaten af te vuren. Kortom, het belooft een informatieve en boeiende avond te worden.

Aanvang van het debat 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur, toegang vrij. Zalencentrum De Brug is gevestigd aan de Dunantlaan 1 te Reeuwijk. Deze locatie is ook met openbaar vervoer goed te bereiken en heeft ruime (gratis) parkeergelegenheid.