Woe. 12-12: Kader Abdolah over ‘Pad van de Gele Slippers’ bij Verkaaik

Kader Abdolah komt op woensdag 12 december van 19.30 tot 20.30 uur naar boekhandel Verkaaik om te vertellen over zijn nieuwe boek: Het pad van de gele slippers. Onder het motto: ‘Koffie met Kader’, bent u van harte welkom om te komen luisteren naar het boeiende verhaal van deze auteur.

Een jongen uit een traditionele Perzische familie van saffraanhandelaren brengt zijn dagen door op de toren van hun familiekasteel. De vondst van een verrekijker verandert zijn leven. Nu bekijkt hij de wereld door geslepen glas. Als de kijker plaatsmaakt voor een fototoestel en, nog later, voor een filmcamera, is een filmmaker geboren. Zijn camera brengt hem naar de wereld van vrouwen, guerrilla’s en een keizerin. Later ook naar een mysterieuze vrouw in een Hollandse boerderij. Een vrouw die in een onverstaanbare taal spreekt. Wie is Hoeshang de eenarmige, die steeds weer in zijn leven verschijnt? En voor wie maakt de verteller de gele slippers?

In Het pad van de gele slippers, de schitterende nieuwe roman van Kader Abdolah, volgen we het leven van deze filmmaker in een tijdperk van revolutie en verraad. Het is de roman die in het oeuvre van Abdolah ontbrak. Kader Abdolah (Iran, 1954) is een van de succesvolste en meest geliefde schrijvers uit ons taalgebied.

Advertisements

Entree 2,50 euro. Meer informatie en aanmelden via https://www.verkaaikboeken.nl/agenda-items/kader-abdollah-over-het-pad-van-de-gele-slippers/

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

12-12-2018 09:00