Wo.21-10: Activiteiten Bibelebonz herfstvakantie

Basisschoolkinderen in Gouda hebben vanaf 19 oktober herfstvakantie. Buitenschoolse opvang Bibelebonz heeft voor deze vakantieweek een leuk programma georganiseerd. Er worden veel verschillende activiteiten aangeboden.

Buitenschoolse opvang Bibelebonz is de hele week geopend van ’s morgens 7.00 tot ’s middags 18.15 uur.

MiniBonz en MiddenBonz
Op een dag krijgen de dieren van boerderij Mullewap bezoek van een acteur: Johnny de muis. Iedereen luistert ademloos naar zijn stoere heldenverhalen, behalve Frans de haan die Johnny maar een opschepper vindt. Plotseling is er paniek op het erf: Wolkje het lammetje is verdwenen. Ze zal toch niet ontvoerd zijn door de wolf? Daar komen de dieren snel achter als de vos z’n mond voorbij praat: de wolf is zondag jarig en wilde een lekker feestmaal. Hoe krijgen ze Wolkje terug en wie kan daarbij helpen? Johnny natuurlijk, die heeft al zoveel heldendaden verricht! Maar Frans vertrouwt de muis niet en uiteindelijk gaan ze met z’n drieën op pad: Waldemar het varken, Frans en Johnny. Kunnen ze Wolkje bevrijden? Deze spannende film gaan we vandaag in het Filmhuis bekijken.

Advertisements

MegaBonz en TienerBonz
Hoe worden tekenfilms eigenlijk gemaakt? En kun je dat zelf ook? Vandaag ga jij dat ontdekken. Je volgt een workshop animatie in het Filmhuis. Er worden foto’s genomen van klei, speelgoed, papier en tekeningen; voor elke foto wordt het onderwerp een beetje verplaatst, zodat vanzelf een tekenfilm ontstaat wanneer je die foto’s snel achter elkaar bekijkt.