Wo.20-04: Film – Suite Francaise in het Evertshuis

Romantisch drama over een liefdesaffaire tussen een Franse vrouw, Lucille Angelier en een Duitse officier, Bruno von Falk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Frankrijk, 1940. Terwijl Lucille Angellier wacht op nieuws van haar man die gevangen is genomen aan het front, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder woont. Zij brengt haar tijd door met piano spelen. Niet alleen Parijzenaren trekken het platteland binnen, ook een regiment Duitsers eist onderdak op. Ook Lucille wordt gedwongen een Duitse officier te huisvesten. Zij probeert Bruno von Falk, de knappe en verfijnde officier eerst te negeren maar deze blijkt in zijn vroegere burgerleven componist te zijn geweest. Muziek verbindt en langzaam maar zeker voelt ze zich steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog.
Suite Française is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, waarvan het handgeschreven manuscript pas 56 jaar nadat Irène werd afgevoerd naar Auschwitz werd ontdekt door haar dochters.
Woensdag 20 april om 20.30 uur, toegangskaarten à € 8,50 (incl. pauze-consumptie) zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa van het Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven (0172-618484) of www.evertshuis.nl