Wo.20-01: Open Huis De Meander

Op 20 januari 2016 houdt Vakcollege De Meander open huis voor basisschoolleerlingen uit groep 8 en hun ouders.

Sinds anderhalf jaar is De Meander ook Vakcollege. De school biedt, naast mavo, een Vakroute. ‘Leren in de praktijk’ staat hier centraal, meteen al vanaf de eerste schooldag. De opleiding, waarbij intensief wordt samengewerkt met mbo en werkgevers, is uniek in de regio Gouda. Leerlingen kunnen kiezen uit Techniek, Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Al in de brugklas krijgen leerlingen tien uur praktijkonderwijs. Dat kan al meteen in de gekozen leerrichting, maar leerlingen mogen ook eerst een aantal weken van alles uitproberen. De lesstof is concreet; theorie is immers veel leuker als je direct ziet wat je ermee kunt in de praktijk.

Verkort traject
Bij het Vakcollege komen leerlingen eerder op een niveau dat aansluit op het mbo. Het totale opleidingstraject vmbo + mbo wordt daarmee bekort, namelijk van zes naar vijf jaar. Naast het Vakcollege biedt De Meander ‘Mavo Meer’. Hier volgen leerlingen de mbo- of de havoroute, waarbij het mogelijk is enkele vakken op havo niveau te volgen.

Extra keuzevakken
Ontdekken wat je goed kunt of welke vaardigheden je misschien nog wilt ontwikkelen doen leerlingen door de verschillende projecten. Maar ook door de ‘Powerblokken’. Dit zijn extra keuzevakken, zoals styling, techniek, digimedia, koken en sport, waaruit leerlingen elk half jaar mogen kiezen.

Open Huis:
20 januari 2016
19:30 –21:30 uur

Vmbo De Meander
Groen van Prinsterersingel 49
2805 TD Gouda
T: 0182-513822