Wo. 19-02: Reinier Sonneveld – De verrassende kern van het christelijke geloof

Woensdag 19 februari 2020 (was: woensdag 5 februari !!) komt Reinier Sonneveld spreken in de Ark van Reeuwijk over ‘De verrassende kern van het christelijke geloof. Hij schreef hier een boek over met de titel: ‘Het vergeten evangelie’.

Let op: deze lezing is twee weken later gezet! (was: woensdag 5 februari).

‘Jezus is als een lont. Net als je denkt dat hij verdwenen is, begint het vuurwerk.’
Dit is een typerende zin uit het nieuwste boek van Reinier Sonneveld. Daarin zoekt hij op zijn bekende grondige én toegankelijke manier naar de betekenis van het Bijbelse begrip evangelie. Wat bedoelde Jezus toen hij zei dat hij Gods rijk kwam stichten? Wat bedoelden zijn leerlingen hiermee? Hoe kan zoiets gruwelijks als een kruisiging de wereld redden?
Gaandeweg ontwikkelt Sonneveld een vernieuwende en relevante visie voor hedendaagse gelovigen, die diep wortelt in de Bijbel en de vroegste christelijke denkers.

Advertisements

Sonneveld zet dit Bijbelse evangelie kritisch af tegen de alternatieve evangeliën die tegenwoordig worden geboden: die van de politiek, van de religies en van de technologie. Tot slot bespreekt hij diverse argumenten waarom het Bijbelse evangelie overtuigend is en hoe het in de dagelijkse praktijk relevant is.

Kom luisteren naar een goed verhaal, en laat U opnieuw inspireren.

19-02-2020 10:13