Wo.19-02: opening Kieskompas website

Op woensdag 19 februari
gebouw “De Veste”
Ridder van Catsweg 300, Gouda
Van 19.00 tot 19.30 uur

Kieskompas Gouda live
Er valt veel te kiezen 19 maart

Op woensdag 19 februari wordt voorafgaande aan het Politiek Café in de Veste het Kieskompas Gouda gelanceerd door burgemeester Milo Schoenmaker en Andre Krouwel van het Kieskompas.

Er valt in Gouda veel te kiezen op 19 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen. Uit onderzoek is gebleken dat veel kiezers nog tot op de dag van de verkiezingen twijfelen op welke partij zij gaan stemmen. Daartoe heeft Gouda een eigen KiesKompas ontwikkeld dat het makkelijker maakt om te ontdekken waar partijen voor staan en welke verschillen er zijn en welke partijen het beste aansluiten bij de persoonlijke voorkeuren van de kiezer. De burgemeester geeft het startsein voor het Kieskompas Gouda, voorafgaand aan het debat, georganiseerd door Lokaal FNV. Andre Krouwel geeft een toelichting op de tot standkoming van de stellingen in het Kieskompas, het politieke landschap in Gouda en sluit af met een prikkelende column.

Kieskompas
Het Kieskompas is een stemadviesapplicatie. Door het invullen van een 30-tal vragen kan de kiezer zijn/haar positie ontdekken in het politieke landschap van Gouda. Het Kieskompas geeft geen concreet stemadvies, maar helpt een keuze te maken welke partij het dichtste bij de eigen politieke opinie staat.