Wo.16-03: Boomfeestdag op GOUDasfalt

Op woensdag 16 maart vindt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. Op die dag planten 25 leerlingen uit groep 5 van de Casimirschool 50 fruitbomen op GOUDasfalt, in aanwezigheid van Tweede Kamerlid Fatma Köser Kaya. De bomen zijn een geschenk van D66 in het kader van het 50-jarig jubileum van de partij en vormen samen een mooie boomgaard aan de Gouderaksedijk. De feestelijkheden starten om 10.30 u.

GOUDasfalt is bezig met de herinrichting van de entree van het voormalige Koudasfaltterrein langs de Gouderaksedijk. De fruitboomgaard vormt een mooie natuurlijke overgang tussen de stad, het terrein en het Veenweidepark. Een plek waar het straks fijn is om even uit te rusten tijdens een fietstochtje of wandeling. Met mooie doorkijkjes op de Lange Arm, de Veerstal en molen ‘t Slot en aan de andere kant het uitzicht over de Krimpenerwaard. Met de komst van de Koe en de berkenbomen uit het Pauzelandschap Potterspoort wordt het plaatje volgende maand compleet.

De Goudse D66-fractievoorzitter Thierry van Vugt: “We gaan met Tweede Kamerlid Fatma Köser Kaya en kinderen van de Casimirschool de handen uit de mouwen steken op het GOUDasfalt terrein. Het terrein moet een nieuwe, groene en recreatieve functie krijgen, waarmee de verbinding tussen Gouda, het water van de Hollandse IJssel en het polderland om onze stad heen wordt versterkt. De stad leeft met groen en bomen. Afgelopen tijd hebben talloze vrijwilligers zich al ingespannen op en rond het Koudasfaltterrein. Ook wij willen onze bijdrage daaraan leveren. Samen maken we de stad zo groener en duurzamer, en het is goed daar ook met scholieren aan te werken.”
D66 Gouda is blij met de steun vanuit de landelijke partij. Van Vugt: “De aanwezigheid van een Kamerlid onderstreept de uniciteit van waar we in Gouda met Goudasfalt mee bezig zijn. De innovatieve samenwerking en verantwoordelijkheid die burgers nemen voor de herinrichting van het gebied en het creëren van publieke waarde is heel bijzonder.”

Advertisements