Wo.15-04: Moordrechtste Kinderboekenschrijfster leest voor

Woensdag 15 april a.s. leest Harriët Gargoskij, kinderboekenschrijfster uit Moordrecht, voor uit eigen werk bij MOY kinderkleding in Moordrecht. Ze schreef ruim twee jaar geleden het grappige kinderboek ‘Bengeltje heeft bananen in zijn oren’.

Vanaf 10 uur kunnen de kinderen luisteren naar de ondeugende verhalen van Bengeltje bij MOY kinderkleding. MOY is recent verhuisd naar een nieuw pand aan de dorpsstraat nummer 67. Na afloop krijgen de kinderen een kleurplaat mee en uiteraard is het boekje ook te koop. Naar wens kan het boekje persoonlijk gesigneerd worden door de schrijfster.

Het boekje ‘Bengeltje heeft bananen in zijn oren’ gaat over de ondeugende peuter Bengeltje. Hij heeft regelmatig ‘bananen in zijn oren’. De verhaaltjes zijn eenvoudig geschreven, maar uitdagend genoeg om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. Het zijn herkenbare verhaaltjes voor zowel ouder als kind. Een deel van de opbrengst per verkocht boekje gaat naar Stichting Jarige Job.

Voorlezen aan kinderen is erg belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier.