Wo. 14-12: Informatieavond Verbetering IJsseldijk Gouda

In januari 2017 gaan de werkzaamheden voor het verbeteren van de IJsseldijk in Gouda van start. Daaraan voorafgaand, op woensdag 14 december, wordt een informatiebijeenkomst gehouden waar een toelichting wordt gegeven op werkzaamheden.

De IJsseldijk voldoet niet aan de nieuwe landelijke veiligheidseisen. Daarom wordt de dijk op drie plaatsen versterkt: bij het Sluiseiland, het Weidebloemkwartier en de Goejanverwelledijk. De ontwerpen en het projectplan zijn vorig jaar gepresenteerd aan de bewoners. De informatieavond is voor iedereen toegankelijk en wordt gehouden in het Music Art Centre Gouda Studio’s aan Oosthaven 12. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Wensen bewoners
Bij de plannen is rekening gehouden met wensen van de bewoners. Bij het Weidebloemkwartier wordt de oorspronkelijke ronde vorm van de vijver hersteld. Er komt een nieuw wandelpad en een brug. Verder wordt de vijver verdiept, zodat het een mooie overwinteringsplek voor vissen wordt. Het struinpad langs de buitenzijde van de Goejanverwelledijk wordt opgeknapt en doorgetrokken tot aan de begraafplaats . Verder wordt de dijk ingezaaid met een bloemrijk mengsel

Advertisements