Wo. 13-11: Workshop over verantwoord winkelen in de supermarkt

GOUDA – Worden het biologische boontjes uit Egypte of ‘gewone’ bonen uit Nederland? Dagelijks moeten consumenten lastige afwegingen maken in de supermarkt. De workshop ‘God in de supermarkt’ helpt een handje.

Goedkoop, gezond, duurzaam, eerlijk geproduceerd: het komt allemaal voorbij tijdens de nieuwe bijeenkomst van ‘God in de supermarkt’ die op woensdag 13 november in Gouda wordt gehouden. De consument wordt hiermee geholpen om eigen keuzes helder te krijgen. Tijdens de workshop worden argumenten geplaatst in een ethisch kader.

De workshop wordt gegeven door Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp. Zij zijn sinds hun studententijd geraakt door het onrecht en de pijn van medemens, natuur en dier. Hier willen zij iets aan doen, en via het winkelen in de supermarkt geloven zij dat een bijdrage aan een betere wereld mogelijk is.

Advertisements

De bijeenkomst is actief, sociaal en informatief. In een hoog tempo gaan de aanwezigen met elkaar een serieus maar niet te zware dialoog aan. Daarbij wordt veel materiaal uit actuele documentaires en van websites gebruikt. Wie een dag later moet kiezen uit die biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ bonen uit Nederland, kan zijn keuze beter onderbouwen.

De bijeenkomst vindt plaats in gebouw De Goudenaar aan de Lage Gouwe 204 van de PGM Gouda, eveneens een Groene Kerk. De workshop begint om 19.45 uur en duurt tot circa 22.00 uur.

Het initiatief Godindesupermarkt.nl werkt samen met Groene Kerken, Micha Nederland en Groengelovig. Deelname is gratis, maar opgeven is in verband met de maximale capaciteit wel nodig. Dat kan per e-mail via supermarkt@morgenstondgouda.nl.

13-11-2019 09:00