Wo.13-05: Expositie Kunstuitleen Gouda

13 mei t/m 27 juni 2015

Of Baukje de Loos (1979) nu tekent, etst of schildert, al haar kunstwerken zijn opgebouwd uit ragfijne lijnen waarmee ze subtiliteit aanbrengt in het geheel.
Adembenemend zijn de vier grote houtskooltekeningen van monumentale gevels. Het lijnenspel waarmee ze als het ware de constructie van de gebouwen bloot legt, is duidelijk zichtbaar. Met de houtskool brengt ze vervolgens subtiliteit in kleur. Ook op kleinere schaal maakt ze zo haar zwart/wit etsen en kleurrijke schilderijen.

Daar waar we mensen en dieren in haar werk ontwaren , daar ligt ook de nieuwsgierigheid van de kunstenares. Baukje observeert gezelschappen, bijvoorbeeld aan een bar, zittend in een ruimte of staand op straat. Deze personen zijn echter nooit duidelijk zichtbaar; de nadruk ligt vooral op de plek. Extra spannend wordt het als Baukje haar doorkijkjes toepast: een doorkijkje onder een poort, door een glazen pui of in een winkel met vitrines.

De tentoonstelling van Baukje de Loos is te bezichtigen van woensdag 13 mei t/m zaterdag 27 juni. Belangstellenden zijn van harte welkom! (Let op: op 14 mei is de kunstuitleen gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag!).

Kunstuitleen Gouda Regio ligt aan de Blekerssingel 40 in Gouda en is open op woensdag van 13-17 uur, donderdag van 13-19 uur, vrijdag van 13-17 uur en zaterdag van 11-15 uur. Raadpleeg voor meer informatie ook onze website: www.kunstuitleengouda.nl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA