Wo.06-07: Inloopmiddag Heempad

Op woensdag 6 juli houdt Cyclus voor de gemeente Gouda van 14.00 uur tot 16.00 uur de maandelijkse inloopmiddag in infocentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg. De deur staat dan weer open voor uw tuin-, groen- en natuurvragen.

Deze middag heeft als thema zomerinsecten in de tuin. Insecten en vlinders komen voor in allerlei vormen, formaten en kleuren. Deze diergroep zorgt voor de bestuiving van verschillende bloemen, na de bestuiving kan er vruchtzetting plaatsvinden. Maar er zijn ook insecten die soms overlast of een plaag in een struik of plant veroorzaken. De oplossing is kan heel eenvoudig zijn, niet met gif maar het liefst op een natuurlijke manier. Om vlinders in de tuin te krijgen zijn er veel vlinderplanten in de handel. In het groenboekje “De natuurvriendelijk tuin”, een uitgave van Cyclus, is een lijst opgenomen met vlinderlokkende planten. Dit boekje is tijdens de inloopmiddag gratis verkrijgbaar.

Voor deze maar ook andere groen-, tuin- en natuurvragen kunt u in het infocentrum Heempad terecht. André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van Cyclus beantwoordt uw vragen graag!

Advertisements