Wo.04-11: Reizende tentoonstelling komt naar Gouda

De unieke reizende tentoonstelling ’Laat me mezelf zijn’ van de Anne Frank Stichting komt naar Gouda. Het is de eerste keer dat de expositie te zien zal zijn in de regio. Verzetsmuseum Zuid-Holland heeft de primeur.

‘Laat me mezelf zijn’ vertelt het levensverhaal van Anne Frank, een van de anderhalf miljoen joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord werden. Alleen omdat ze joods waren. Inmiddels is het ruim 70 jaar later. De tijden zijn veranderd, en de verschillen met toen zijn groot. Maar discriminatie en uitsluiting zijn nog altijd niet verdwenen. Dagelijks vechten jongeren tegen vooroordelen, overal ter wereld. De expositie vertelt ook hún verhaal. Büsra, Dylan, Batja, Jim, Michiel en Kim zijn jongeren van nu die openhartig praten over zichzelf, en de manier waarop ze omgaan met vooroordelen en discriminatie.

Te zien vanaf 5 november
De expositie wordt 4 november officieel geopend. Vanaf 5 november is ‘Laat me mezelf zijn’ open voor het publiek. Net als in andere landen worden veel rondleidingen verzorgd door jongeren. Verzetsmuseum Zuid-Holland biedt scholen deze rondleiding gratis aan. Meer bezoekersinformatie is te vinden op www.verzetmuseum-zh.nl.