Wo.03-06: Vrijwilligersmarkt Moordrecht

De voorbereidingen voor de tweede vrijwilligersmarkt in Moordrecht (Moordrecht Met Mekaar) zijn in volle gang. Dit jaar wordt de markt gehouden op woensdag 3 juni van 17.00 uur tot 19.30 uur bij Brasserie Florijn aan de Kerklaan 10 in Moordrecht. De organisatie rekent dit jaar op meer bezoekers. “We hebben het afgelopen jaar gezien dat het aantal vrijwilligers fors is toegenomen”, vertelt Hélène Dronkert namens de organisatie. “Maar met name inwoners met een vraag voor hulp weten ons nog niet altijd goed te vinden en ook dat willen we via de markt onder de aandacht brengen. De overheid treedt steeds verder terug in de zorgverlening. Op de markt brengen we vraag en aanbod bij elkaar.”

Zorg en Welzijn verbonden
Moordrecht Met Mekaar is al ruim twee jaar actief. Tessa Roos vertelt: “Het mooie is dat we vanuit heel verschillende hoeken samen optrekken om het vrijwilligerswerk in Moordrecht zo sterk mogelijk te maken. Zo denkt bijvoorbeeld de RK-kerk mee, maar ook een zorgorganisatie als Sanare is betrokken. Zo proberen we heel Moordrecht te bereiken. De gemeente steunt ons met een subsidiebedrag om de markt te organiseren. Wethouder Joke Vroegop zal de markt officieel komen openen”.

Nienke is één van de vrijwilligers, en is nu actief via de Nederlandse Patientenvereniging. “Vorig jaar heb ik me opgegeven bij de infomarkt omdat ik wel een paar uurtjes in de week over had en graag iets wilde betekenen voor een ander. Ik had eigenlijk niet zo’n goed beeld van wat ik zou kunnen doen. Na een gesprekje ben ik gekoppeld aan een oudere vrouw die vrijwel geen familie meer heeft en slechter ter been is. Ik bezoek haar nu één keer per week. Samen doen we een boodschapje, we praten wat en ik hou haar op de hoogte van wat leeft in Moordrecht. We genieten beiden van deze momenten”.