Winnaars Vegan Awards 2019 bekendgemaakt

Op zaterdag 30 november zijn de Vegan Awards 2019 uitgereikt tijdens een feestelijke avond bij Desmet Studio’s in Amsterdam. In het bijzijn van ruim 200 aanwezigen werden de winnaars in het zonnetje gezet door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Speciale gast was de Utrechtse kunstschilderes Iris Frederix die de awards overhandigde.

De eerste integrale editie van de Vegan Awards was een groot succes. “Ontzettend veel mensen hebben gestemd dit jaar. Er is veel waardering voor vegan initiatieven, met onze awards benadrukken we dit graag. Mijn dank gaat uit naar de bijdrage van alle betrokken sponsors, medewerkers en vrijwilligers. We kijken terug op een fantastische avond!”, vertelt Debby van Velzen, communicatiemedewerker bij de NVV.

Maar wie hebben er uiteindelijk gewonnen? Deze initiatieven gaan naar huis met een felbegeerde Vegan Award en mogen zich een jaar lang beste vegan product, winkel, boek, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer noemen:

  • Vegan Comfortfood, Lisa Stel (Beste vegan boek)
  • Magnum Vegan Almond ijs (Beste vegan product)
  • Shop Like You Give a Damn – shoplikeyougiveadamn.com (Beste vegan winkel)
  • Huh is this vegan? – huhisthisvegan.com (Beste vegan blog)
  • Deer Mama, Amsterdam – Vegan Mylk & Burger Bar (Beste vegan eetgelegenheid)
  • Lobke Faasen, Plantaardige diëtist (Beste vegan onderneming)
  • BAE make-up, HEMA (Beste vegan nieuwkomer)

    Van 17 september tot en met 16 oktober kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete vegan initiatieven. In totaal zijn er meer dan 13.000 stemmen uitgebracht. “We zitten volgend jaar echt met een enorm luxe probleem, de opties nemen razendsnel toe”, aldus Van Velzen. “Het veganisme groeit steeds harder dankzij initiatieven zoals onze VeganChallenge, social media, documentaires en de inzet van deze fantastische vegan pioniers”.

De Vegan Awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de NVV. Met de awards wil de vereniging vegan ondernemers in het zonnetje zetten en meer bekendheid geven aan het veganisme en veganistische alternatieven. Het veganisme wordt door steeds meer mensen omarmd. Naar schatting zijn er op dit moment circa 131.000 veganisten in Nederland.

 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

02-12-2019 10:33