Winnaars Erasmus Spreukenwedstrijd bekend:

En de winnaar van de Erasmus Spreukenwedstrijd is …
‘Wij zijn niet luidruchtig, we hebben alleen een gesprekstolerantie.’ Met die spreuk won de tienjarige Thera Bos de Erasmus Spreukenwedstrijd. In de categorie volwassenen ging de prijs naar Sjaan Scheffers, met haar zeer fraai geschreven ‘Wie snel geeft, geeft twee keer’.

Zoek jouw favoriete spreuk van Erasmus en schrijf die zo mooi mogelijk op, óf … maak je eigen hedendaagse variant daarop! Dat was de uitdaging van de Erasmus Spreukenwedstrijd. De wedstrijd werd uitgeschreven tijdens Zotte Zaterdag op 18 oktober: een dag vol activiteiten rondom Erasmus, Kind van Gouda. Erasmus groeide namelijk in Gouda op. Hij verzamelde graag spreekwoorden en spreuken, en schreef onder meer de Adagia: vertalingen en uitleg van Griekse en Latijnse spreekwoorden en citaten.

Spreukentegeltjes en ganzenveer
De spreuken van Erasmus waren op tegeltjes te lezen bij tal van winkeliers in de binnenstad. In de Jeruzalemkapel, bij Gouda op Schrift, konden de deelnemers hun spreuk met een ganzenveer opschrijven.

De prijzen
Thera werd beloond met een mooie kalligrafeerset, die ter beschikking werd gesteld door Boekhandel Verkaaik. Sjaan won een middag handzetten en -drukken in de Drukkerswerkplaats. De prijzen werden overhandigd in de Drukkerswerkplaats op 27 oktober. Een dag die niet toevallig gekozen werd, want in de nacht van 27 op 28 oktober werd Erasmus geboren!