Winnaar fotowedstrijd Museum Gouda bekend

Gouda – In het kader van de tentoonstelling ‘Gouda van 1562 tot 2017 | Hans Wilschut fotografeert’ organiseerde Museum Gouda een fotowedstrijd: ‘uw mooiste foto van en voor het museum’. De jury, onder leiding van fotograaf Hans Wilschut, heeft unaniem als winnaar gekozen: Arjenne Vossepoel.

Haar foto ‘Oosthaven’, deel 1 van een tweeluik, werd als beste beoordeeld door de jury. Juryoordeel: Een artistieke foto van de Oosthaven, in de traditie van George Hendrik Breitner. Door het intense tegenlicht weet de fotograaf een vluchtige situatie tot een magisch moment om te vormen. Met het summiere gebruik van kleur onderzoekt de fotograaf de grenzen van het fotografische medium.

De foto wordt opgehangen in de Schatkamer van Museum Gouda en zal daar te zien zijn van 31 januari tot en met 18 februari 2018.

Advertisements

Eervolle vermelding is er ook voor: Esmeralda Velthuizen. Haar romantische foto van Museum Gouda – Oosthavenzijde – in de sneeuw, was zeker de moeite waard. Juryoordeel: Een beschrijvende foto, die technisch overtuigt.