Wilco van Amerongen verkozen tot Springer van het Jaar

Rechts: Wilco van Amerongen

De Benschopse Wilco van Amerongen is afgelopen zaterdag verkozen tot Springer van het jaar van de Polsstokbond Holland. Op de jaarlijkse feestavond werd hij verkozen boven de andere genomineerden Rian Baas (Utrecht) en Thomas van Midden (Vlist).

Van Amerongen verbeterde in het afgelopen seizoen vijf keer zijn persoonlijke record en kwam tot 21.28 meter. In het De Samenwerking-klassement behaalde hij een verdienstelijke tweede plek, achter Jaco de Groot (Kamerik). Hij beleefde zijn hoogtepunt op het Hollands Kampioenschap door 21.02 meter te springen, waardoor hij de titel mee naar huis mocht nemen. De springer worstelde eerder met knieblessures, maar hij wist zich in het afgelopen seizoen definitief in de top te vestigen.

De titel van Talent van het Jaar ging naar Roy Velis (Benschop). Roy is met zijn 13 jaar een groot talent en wist dit jaar voor het eerst Nederlands Kampioen te worden in de Jongens-categorie. Daarnaast verbrak hij op het NK het leeftijdsrecord van Reinier Overbeek en zette dit op 18.50 meter. De andere genomineerden waren Mark van der Horst (Schoonhoven) en Thalina van der Wind (Snelrewaard).

Advertisements

Op de avond werden de winnaars van het De Samenwerking-klassement gehuldigd. Jaco de Groot (Kamerik) won bij de senioren, Dymphie Baas (Oudewater) bij de dames. In de juniorencategorie pakte Reinier Overbeek (Benschop) deze prijs met een straatlengte voorsprong en ook in de meisjescategorie was het verschil groot in het voordeel van Laura Maaijen (Haastrecht). De jongens was de spannendste categorie voor wat betreft het De Samenwerking-klassement. Guus Hoogland (Montfoort) trok hier uiteindelijk aan het langste eind.

De springers gaan nu in voorbereiding op het nieuwe seizoen, welke begin mei van start zal gaan.  

Links: Roy Velis (Benschop)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

30-12-2019 11:00