Wijkcentrum De Kroon in Moordrecht start jaar met brunch en gift

Moordrecht – Het nieuwe wijkservicecentrum De Kroon aan het Land voor Water in Moordrecht is het nieuwe jaar goed begonnen. Op zaterdag 13 januari was er een goedbezochte brunch voor buurtbewoners en kon meteen een gift van de RK Kerk St. Johannes Onthoofding in ontvangst genomen worden.

Het wijkservicecentrum is sinds half december gevestigd in het voormalige zorgcentrum Moerdregt dat een paar jaar geleden gesloten werd. Door de sluiting verloor de buurt ook een ontmoetingsmogelijkheid voor buurtbewoners. De Gemiva-SVG Groep heeft samen met een groep enthousiaste vrijwilligers in het gebouw wijkservicecentrum De Kroon opgezet, waar wijkbewoners op werkdagen overdag terecht kunnen voor activiteiten, vragen en ontmoeting. De activiteiten in het wijkservicecentrum worden opgebouwd op basis van de behoefte van de buurtbewoners en de vrijwilligers.

Eén van de eerste grote activiteiten was een brunch die druk bezocht werd. Cliënten van activiteitencentrum De Schakel aan het Oosteind in Moordrecht verzorgden de brunch. Een andere activiteit in De Kroon is biljarten. Dankzij het opknappen van het achtergebleven biljart is biljarten nu ook vast onderdeel van het dagprogramma. Hiervoor kunnen buurtbewoners elke werkdag terecht.

Advertisements

Koersbalmat
Persoonlijk begeleidster van De Kroon Sheila Kaptein nam tijdens de brunch namens De Kroon een cheque van 200 euro in ontvangst van Joke Steenbergen namens de kerk. Het geld hiervoor is ingezameld bij de levende kerststal van de kerk in december. Er was al meteen een bestemming voor het geld: het aanschaffen van een koersbalmat, een soort jeux de boules voor binnen. Het spel was al aangeschaft en wordt op maandagochtend een vast onderdeel van het weekprogramma van activiteiten in De Kroon.