Wielrenner worden? Volg de gratis clinic bij GRTC Excelsior

Low section of male athletes riding bicycles on a country road

Gouda – Heb je na het zien van de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of de Amstel Gold Race zin om ook eens op de racefiets te stappen? De Goudse Ren en Toerclub Excelsior biedt jongens en meisjes van 13 t/m 18 jaar de kans om wielrenner te worden. Op zaterdag 28 april vanaf 11.00 uur is er een gratis Wieler Clinic op het wielerparcours van Excelsior in de Goudse Hout (Kale Jonkerpad 3).

Ook belangstellenden die niet in het bezit zijn van een racefiets kunnen zich aanmelden via www.grtc-excelsior.nl. Hier is een inschrijfformulier te vinden. Enkele racefiets speciaalzaken werken mee aan de clinic en stellen racefietsen in bruikleen beschikbaar. Ook voor eten en drinken wordt gezorgd.

Wielertrainer Jaco van der Eijk uit Zevenhuizen is de aanjager van dit project: “Excelsior heeft een bloeiende jeugdafdeling. We willen de jeugdopleiding nu een vervolg geven met de begeleiding van nieuwelingen en junioren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. In het Groene Hart wonen goede wielrenners en wielrensters zoals Michel Kreder, Ellen van Dijk, Floortje Mackaij, Lorena Wiebes en Piotr Havik. Die moeten op termijn opgevolgd worden. Daarom gaan we nu tot actie over. Want wielrennen is een prachtige en spannende sport. Omdat Excelsior over een mooi en veilig asfaltparcours beschikt, kun je daar het vak leren. Iedereen uit Gouda en omstreken is welkom.”

Plaatsvervangend voorzitter Casper Steenstra-Praamsma steunt dit project ten volle. Deze Reeuwijker is in hart en nieren een wielerman en oogstte succes als organisator van het Nederlands Kampioenschap voor jeugd in Reeuwijk.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

20-04-2018 08:50