Wieler voorbereidingen

De Goudse wielervereniging GRTC Excelsior is volop aan het brainstormen over wat ze kunnen doen als de Tour in Gouda komt. Jeugdvoorzitter Casper Steenstra-Praamsmakijkt uit naar het evenement.

 

“We hadden twee grote plannen waarvan we er een mogen uitvoeren. Op de dag dat de Tour door Gouda rijdt , op 5 juli, zijn we als vereniging aanwezig rondom stadhuis op de Markt. We zijn nog aan het brainstormen over wat we precies gaan doen, maar we willen in ieder geval kinderen warm maken voor de wielersport. We hebben nog gekeken naar het uitzetten van fietsroutes rondom Gouda, maar er wordt vanuit Utrecht al zoveel georganiseerd. De routes vanuit de startplaats doen ook Gouda aan. Dus er is weinig meerwaarde als wij dat ook gaan doen. Bovendien gaat Gouda die dag op slot. De tour karavaan zal twee tot drie uur door de wielrijders door de stad trekken, dus al die tijd is er geen ander verkeer mogelijk.”

NK jeugd

Steenstra-Praamsma is niet alleen druk met de Tour.Zaterdag 4 april is er een nationale selectiewedstrijd op de Goudse wielerbaan. Meer dan tweehonderd wielrenners in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar rijden om gekwalificeerd te worden voor het NK jeugd. De wedstrijden starten om 10.00 uur aan het Kale Jonkerpad 3 –  Goudse Houtsingel – in Gouda . “Dit is de tweede keer dat zo’n grote wedstrijd in Gouda plaatsvindt. Afgelopen jaar waren we reserve organisator en werden alsnog naar voren geschoven. Dit keer was het voor het eerst dat de KNWU direct een wedstrijd aan Gouda toewijst”, vertelt de jeugdvoorzitter trots. Als het aan de jeugdvoorzitter ligt zal ditniet de enige grote wedstrijd zijn die GRTC Excelsior krijgt toegewezen door de wielerbond. Op 7 juni zal bekend worden gemaakt wie het Nederlands Kampioenschap Jeugd in 2016 mag gaan organiseren. Twee weken geledenwerd bekend dat GRTC Excelsior doorgedrongen is tot de laatste drie kandidaten.Gezien de belangstelling die de KNWU toonde tijdens de presentatie is Steenstra-Praamsma van mening dat GRTC Excelsior een zeer goede kandidaat zal zijn voor zo’n groots evenement te gaan organiseren. Het evenement telt 800 renners en na verwachting zal dit 20.000 mensen publiek gaan trekken. Op 7 juni wordt dit landelijk bekend gemaakt.

Wielrenfanaten gezocht!

In de aanloop naar de Tour de France zoekt de Krant van Gouda wielrenfanaten uit Gouda en omstreken die het leuk vinden met een kort bericht in de krant te staan. Wat is je favoriete fietsroute? Met wie fiets je? En wie wint de Tour? Vanaf volgende week zal dit een wekelijks onderdeel worden in de krant. Doe mee door het contactformulier op de www.dekrantvangouda.nl in te vullen.
wielerman
Door Bonnie van Doorn