Werkbezoek staatssecretaris Klijnsma aan Gouda

Om zich op de hoogte te stellen van de uitvoering van de Participatiewet bezoekt staatssecretaris Jetta Klijnsma vrijdag 3 juli Gouda.

De gemeente is samen met bedrijven, onderwijs en maatschappelijke instellingen druk aan de slag om invulling te geven aan de wet, onder meer door het in dienst nemen van medewerkers met een arbeidsbeperking. Zo spreekt Klijnsma ingezette medewerkers, reikt ze jongerenvouchers uit aan vleesbedrijf Compaxo en brengt een bezoek aan Stubbe.

In gesprek met Promen-medewerkers
De gemeente zelf draagt ook ertoe bij dat mensen met een arbeidsbeperking aan de slag kunnen. Om die reden werken medewerkers van Promen bij de gemeente. De staatssecretaris gaat met hen in gesprek in de keuken van het Huis van de Stad.

Jongerenvouchers aan Compaxo
Aansluitend spreekt zij met enkele Goudse ondernemers en reikt drie Jongerenvouchers uit aan Compaxo. Deze voucher is een tegemoetkoming in de loonkosten van de werknemer (jonger dan 27 jaar) en is beschikbaar voor werkgevers in de arbeidsmarktregio Midden-Holland. De jongeren krijgen bij Compaxo een BBL-opleiding aangeboden tot teamleider productie. Compaxo is een samenwerking aangegaan met gemeente Gouda om zowel jongeren als oudere werkzoekenden aan het werk te helpen.

Stubbe
Het laatste onderdeel van het werkbezoek is bij Stubbe containers. Dit Goudse bedrijf zet zich onder andere in om stageplaatsen te leveren voor leerlingen van het VSO/Pro-onderwijs. Stubbe heeft tevens een nauwe samenwerking met het Segment en de stichting Weekendschool om leerlingen de kans te geven zich goed voor te bereiden om hun toekomst, en om zich op deze wijze ook maatschappelijk voor Gouda in te zetten.