Wegwijs in de kwekerijwereld van Boskoop

Boskoop – Door nieuwe borden langs de povinciale en gemeentelijke weg is het tuinpad Rijneveld in Boskoop nu gemakkelijker te vinden voor toeristen. Het samenwerkingsverband van zeven uiteenlopende bedrijven, biedt geïnteresseerden een kijkje in de keuken van de unieke kwekerijwereld.

Cor van Gelderen, voorzitter van het Platform Recreatie en Toerisme, licht toe: “We zijn trots op onze kwekerijen en aanvullende activiteiten. Dat laten we graag aan anderen zien. Door met meer bedrijven samen te werken en ook een drankje en hapje aan te bieden, is het Tuinpad Rijneveld een kleinschalig groen toeristisch uitje geworden. We zijn ontzettend blij met de verwijsborden die er nu dankzij de provincie en gemeente staan”.

Zo’n drie jaar geleden sloegen de ondernemers op tuinpad Rijneveld de handen ineen en besloten de deuren te openen voor geïnteresseerden. Sinds die tijd weten jaarlijks duizenden toeristen de kwekerijen en aanverwante bedrijven te vinden.

Advertisements

Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Iets eenvoudigs als een paar verwijsborden kan een groot effect hebben. De Greenport Regio Boskoop is iets waar we in Zuid-Holland trots op mogen zijn. Wereldwijd is deze plek bekend om zijn ambachtelijke en kwalitatief hoogwaardige (boom)sierteelt. Dat bedrijven hun deuren openen om ons daar deelgenoot van te maken, ondersteun ik graag met enkele borden. Een toeristisch uitje dat de moeite waard is”.

Kees van Velzen, wethouder in Alphen aan den Rijn, volgt de ‘toeristische samenwerking’ van de bedrijven op de voet: “We zien dat de bundeling van de krachten leidt tot een groeiend aantal bezoekers, zonder dat het een massale attractie wordt. Het kwekerijwerk gaat voor, maar kleinschalig groen toerisme is een mooie aanvulling. Wie weet kunnen er in andere gebieden op dezelfde wijze ook samenwerkingen ontstaan die kleinschalig toerisme mogelijk maakt. Vanuit de gemeente juich ik dit soort samenwerkingen van harte toe”.

Bron tekst en foto: Provincie Zuid-Holland