Weer vier punten voor Timios dames 1

Waddinxveen – Nadat het 1e damesteam van Timios woensdag 15 november 2017 al een bekerwedstrijd speelde in Utrecht (jullie zien ons volgend seizoen weer opnieuw terug in de strijd om de beker…), werd er zaterdag 18 november weer een thuiswedstrijd gespeeld. Dames van dichtbij uit Bodegraven: VSTS D2 was te gast in Waddinxveen, een op papier zwakkere tegenstander die in de onderste regionen van de competitie te vinden is. Nadat de dames van Timios vorige week goede zaken hadden gedaan tegen RVV waren ze ook deze week gebrand om weer hun kunnen te laten zien. Ook vandaag werd het team weer gecoacht door Michael van Maaren.

Hoe anders begon de eerste set. Het leek alsof Timios nog niet wakker was. De verdediging zat niet op de goede plek of was te laat om een tactische bal van VSTS van de grond te houden. De eigen aanvalsters scoorden niet en er zat weinig beleving in het spel van de Timianen. Al snel stond er een aantal punten achterstand op het bord, VSTS wist zelfs uit te lopen tot 18-10. Een wissel en een time-out later drong het tot de dames door dat er nu echt wat moest gebeuren. De inhaalrace werd nog ingezet. Helaas kwam die te laat; de 1e set ging naar VSTS met 21-25.

Timios wist het betere spel van het einde van de eerste set door te zetten in de 2de set. Vanaf het begin van deze set was duidelijk waarom Timios hoger op de ranglijst staat dan VSTS. We zagen een mooie service serie waar de verdediging van VSTS geen antwoord op had. De verdediging van Timios was beter op orde en de aanvalsters kregen veel meer scoringskansen. Celine de Wit had eindelijk het gaatje gevonden in de verdediging van VSTS en scoorde een aantal ballen achter elkaar. Een soepele 25-17 was dan ook de eindstand in set 2.

Set 3 had een zelfde beeld en het verschil was zelfs nog groter (25-14). Aan het begin van de 4de set zakte Timios nog even weer terug, maar na een paar hard geslagen aanvallen was het verzet van VSTS definitief gebroken. De wedstrijd werd netjes uitgespeeld en de laatste set eindigde met 25-19 in het voordeel van de thuisploeg. 3-1 gewonnen, maar niet geheel tevreden verlieten de dames het veld. Volgende keer pakken we ook de 1e set!

Maandag om 19.30 staat er in de Landvliethal in Hazerswoude-Dorp een inhaalwedstrijd op het programma tegen Aspasia DS2, welke ook onderin de poule meedraait. Dus gelijk een kans om te laten zien dat er tegen dit soort tegenstanders ook gewoon 4-0 gewonnen kan worden. Daarna spelen de dames op vrijdag 24 november nog weer een late uitwedstrijd in Delft, tegen Kratos 3.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 16 december tegen Gemini-Kangeroes.