Weekend vol kunst tijdens Open Atelier

Gouda – Meer dan honderd kunstenaars tonen in het weekend van 14 en 15 april op vijftig locaties in en rond de binnenstad van Gouda hun werk. Dat gebeurt tijdens de voorjaarseditie van Open Atelier Gouda. Tussen 12.00 en 18.00 uur staan de vijftig deuren open voor de vele bezoekers.

Een grote diversiteit aan kunst is te bewonderen. Er is veel schilderkunst, er zijn onder meer sieraden, sculpturen, er is beeldhouwwerk, bloemsierkunst en keramiek. De deelnemende locaties zijn te herkennen aan de gele Open Atelier vlag.

Een van de te bezoeken locaties is het Weeshuis (de voormalige bibliotheek aan de Spieringstraat 1). Daar zijn op beide dagen de kunstwerken van Tineke Radder te zien. Voor veel Gouwenaars niet alleen een kans om dit haar te bewonderen, maar om ook de oude bibliotheek nog een keer van binnen te zien voordat het Weeshuiscomplex een andere functie krijgt.

GOUDasfalt

Op GOUDasfalt kunnen mensen niet alleen van kunst genieten, maar er ook zelf creatief aan de slag gaan. Dat kan op zaterdag 14 april. Iedereen die wil kan meedoen met het schilderen van GOUDbloemen. “Samen maken we een bloemenveld van handgemaakte houten (GOUD)bloemen in verschillende kleuren op de oevers van GOUDasfalt.”

Kunstproject Gouda Groeit is een initiatief van Open Atelier Gouda, Goudse kunstenaars, GOUDasfalt en kinderen van de Brede School Gouda. De bloemen zijn gemaakt door Bart van Haperen van In en om ’t Huis en Jongerenzorg Gouda. Houtkunstenaar Jan Mostert exposeert een aantal van zijn beelden achter de grote ramen van strandpaviljoen Rederij de Vrijheid. Met pontje GEIN van De Veerstal (nabij molen ’t Slot) kun je overvaren naar GOUDasfalt.

Informatiepunt

Bij Galerie Montulet aan de Hoge Gouwe 115 is een informatiepunt ingericht. Open Atelier is een initiatief van Stichting GoudArt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

13-04-2018 13:00