Wateronderzoek Goudse horeca

Zo’n 50% van de Goudse horeca levert gratis kraanwater. Bij eten en de wijn wordt vaak wel gratis kraanwater aangeboden. Dit zijn een paar conclusies die naar voren komen in het wateronderzoek van De Krant van Gouda dat in de krant van 18 juni verschijnt.

De krant onderzocht het aanbod van drinkwater in de restaurants in de Goudse binnenstad. Hierbij was de grootste vraag of ondernemers kraanwater aanbieden. Zo ja, tegen welke kosten? Na een belronde en een bezoek aan de horeca, kwam de conclusie tot stand. Ook bezochten mystery guests de genoemde restaurants.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Sajaki het goedkoopste flesje water heeft, namelijk €1,50. De Kleischuur en L’Etoile bieden het duurste flesje aan, voor €2,75. De meerderheid van de deelnemende restaurants biedt ook een grote waterfles aan. Bij Delphi is deze het duurste, zij verkopen hem voor €6,-. Bij Felicia zijn Gouwenaars het goedkoopste uit, voor €3,93 serveren zij een grote waterfles.

Een meerderheid van de Nederlanders is over het algemeen bereid om te betalen voor kraanwater. De Krant van Gouda meldt dat 57% van de Nederlanders er wel een klein bedrag voor over heeft.

De uitslag van het volledige onderzoek staat in de Krant van Gouda van 18 juni.