Warme kerstsfeer bij derde Begroetingsdag in het Nelson Mandela Centrum

Dinsdag 18 december organiseerden Basisschool Wereldwijs, Sociaal Team Gouda Oost, Wijkeethuis Gouda Oost, Plicare, vrijwilligster Wilma Neefjes en MBO Rijnland de derde Begroetingsdag in het Nelson Mandelacentrum (NMC). Speciale gasten waren Goudse senioren, die welkom werden geheten bij een deels samen voor te bereiden high tea.

“Zo lief, ik zei dat het er lekker uit zag en hij ging het gelijk ook voor mij halen.” “Wat een mooie kerstkaarten heb ik van de kinderen gehad. Ik heb geen kerstboom meer, maar zo wordt het toch kerst in huis.” “Ik heb heerlijk gekeuveld. Voor het eerst ben ik alleen met deze dagen dit jaar, dan ben ik liever niet thuis.” De geslaagde dag werd samen zingend onder leiding van juf Noor afgesloten.

Begroetingsdag is een dag waarop activiteiten worden georganiseerd waarin elkaar uitgebreid begroeten, elkaar leren kennen centraal staan. In Gouda Oost werd precies een jaar geleden de eerste Begroetingsdag georganiseerd. Ondanks de toen zware sneeuwval ontmoetten jong (leerlingen basisschool Wereldwijs) en oud(er) (wijkbewoners) elkaar in een in kerstsfeer gedompeld restaurant in het Nelson Mandela Centrum. Iedereen ging toen met zo’n warm gevoel naar huis, dat direct plannen werden gemaakt voor een volgende activiteit, zoals die van deze week.

Foto’s Eric van der Wetering.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
19-12-2018 09:30

Advertisements