Wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke feestelijk geopend

 Groenalliantie Midden-Holland heeft een wandelroutenetwerk aangelegd dat wandelaars de mogelijkheid biedt van knooppunt naar knooppunt te wandelen. Het nieuwe wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke werd woensdagmiddag 12 oktober feestelijk geopend bij de Heemtuin in de Goudse Hout. Bert Cremers, voorzitter van Groenalliantie Midden-Holland en burgemeester van Waddinxveen onthulde het informatiepaneel.

“Het netwerk is een echte aanwinst voor de inwoners, recreanten en bedrijven in de regio”, aldus Cremers. Met de aanleg van Gouwe Wiericke is de provincie Zuid-Holland 250 kilometer wandelplezier rijker. Het netwerk Gouwe Wiericke is onderdeel van het 2000 kilometer lange provinciale wandelroutenetwerk. De knooppuntenwandeling moet het wandelaars makkelijker maken om te genieten van groen en kenmerkende landschappen in Midden-Holland. Langs de route staan Informatiepalen die vermelden welke knooppunten ze kunnen volgen. Wandelaars kunnen onderweg weilanden, sfeervolle dorpen, fraaie polderlandschappen en steden verwachten. Netwerkroute Gouwe Wiericke sluit aan op de wandelroutenetwerken van de Krimpenerwaard en Lopikerwaard.

Modern en praktisch
Netwerk Gouwe Wiericke is opgenomen in een digitale wandelrouteplanner. Op http://zuidholland.andelen123.nl kun je de route digitaal uitstippelen. Provincie Zuid-Holland heeft ook de wandelapp ‘Wandelen123’ laten ontwikkelen. Deze tool werkt als handigheid voor iedereen die onderweg een route wil plannen, bekijken of wijzigen op zijn of haar smartphone.

Advertisements

Samenwerking
Wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke kwam tot stand dankzij de samenwerking van Groenalliantie Midden-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven/Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen. Het wandelroutenetwerk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland.