Waddinxveen past acht rotondes aan

Looking through the windshield of a car on the road. When approaching a Car Roundabouts with dramatic sky in the background.

Waddinxveen – Fietsers en voetgangers in Waddinxveen moeten nog geduld hebben voordat ze voorrang krijgen op de acht rotondes binnen de bebouwde kom. De werkzaamheden daarvoor zijn vertraagd tot het najaar.

De werkzaamheden moesten van begin dit jaar worden verschoven tot na de zomer. De benodigde vergunningen hebben meer tijd gekost, zegt wethouder Kirsten Schippers (Weerbaar Waddinxveen). Van de acht rotondes moeten er drie grondig op de schop om fietsers en voetgangers voortaan voorrang te geven. Bij de andere vijf volstaan kleine aanpassingen.

Naast het in voorrang brengen van fietsers moeten er voor overstekende voetgangers ook zebrapaden worden aangelegd. Dat zal zodanig gebeuren dat wachtende auto’s niet de rotonde blokkeren. Vaak is het nu al dagelijkse praktijk dat fietsers voorrang krijgen van automobilisten. Binnen de bebouwde kom is voorrang voor fietsers intussen op zo’n 60 procent van de rotondes in ons land een feit. Onderzoeken stellen wel dat die rotondes onveiliger zijn dan rotondes met fietsers uit de voorrang, zoals buiten de bebouwde kom het geval blijft.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
09-08-2018 10:44

Advertisements