W0.06-01: Gratis bloeddrukmetingen bij Vierstroom Thuiszorgwinkel

Vierstroom Thuiszorgwinkel Gouda biedt iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen aan. Op woensdag 6 januari aanstaande kan men tussen 10.00 en 15.00 uur binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig. De bloeddruk wordt gemeten met een automatische bloeddrukmeter. De medewerkers kunnen geen medisch advies aan de meting verbinden. Bij afwijkende waarden kan contact opgenomen worden met een huisarts.

Regelmatige controle belangrijk
Bloeddruk is een maat voor de druk, die het bloed op de vaatwanden uitoefent als het door de bloedvaten wordt gepompt. Oorzaken van een hoge bloeddruk zijn onder andere stress, emoties, eten van veel zout en te weinig beweging. Wanneer de bloeddruk niet continu een gelijke waarde heeft, betekent dit echter niet direct een verhoogde bloeddruk. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren, om de kans op hart en vaatziekten te voorkomen.

Bij Vierstroom Thuiszorgwinkel zijn diverse hulpmiddelen verkrijgbaar waarmee u regelmatig zélf uw gezondheid kunt checken, zoals een bloeddruk- of vetmeter. Leden van Vierstroom krijgen 10% korting op het verkoop assortiment op vertoon van de ledenpas. De Thuiszorgwinkel van Vierstroom is gevestigd aan de Bodegraafsestraatweg 3, 2805 GK in Gouda.

Vierstroom Thuiszorgwinkel is ontstaan uit een samenwerking tussen Vierstroom en Vegro. Kijk voor meer informatie op www.vegro.nl of bel gratis naar 0800 – 2 88 77 66.