Vroege start, late winst voor Timios dames 1

volleyball game sport with group of young beautiful girls indoor in sport arena

Boskoop/Bodegraven – Zaterdag 24 maart vertrokken de dames van Timios 1 nog in de ochtend richting Bodegraven. Al om 12.30 uur stond de wedstrijd tegen VSTS op het programma. Als versterking waren deze keer Dionne Droog en Nadine van Maaren uit meisjes B1 meegekomen.

In de eerste set begonnen de dames van Timios een beetje stroef. Waren de dames toch nog niet helemaal wakker? VSTS wist veel punten te maken en aan de kant van Timios bleef het een beetje rommelig. In alle posities hadden de aanvallers moeite om direct te scoren en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt in zowel de pass, set-up als de aanval. Aan het einde van de set wist Timios zich terug te vechten. Helaas kwam deze opleving te laat, en met een foute service als afsluiting ging de winst van de eerste set nipt naar VSTS met 25-23.

In de tweede set startten we met dezelfde opstelling. En deze set was een kopie van de eerste. De dames van Timios liepen eerst een flinke achterstand op. Uiteindelijk door een aantal mooie service series, konden we ons terug vechten en kwamen we in de stand heel dichtbij. Dionne Droog werd erin gewisseld op de midden. Het bleef gelijk op lopen maar VSTS kon alweer net aan de winst naar zich toeslepen en won (met een klein beetje hulp van de scheidsrechter) met 28-26.

In set 3 was Timios wakker geschud, en startte direct anders. Timios wist op voorsprong te komen en behield deze de hele set. Aanvallend werd er nu wel gescoord. En ook de blokkering maakte een paar mooie punten. Met 21-25 ging de derde set dan ook geheel verdiend naar Timios.

Timios zat eindelijk in de flow en het was zaak dit vast te houden in de vierde set om zo een vijfde beslissende set af te dwingen. We begonnen net als de derde set redelijk goed. VSTS wist ook mooie punten te maken dus bleef het lange tijd spannend. De dames van Timios bleven het betere spel van de derde set vasthouden en wisten de plekjes bij VSTS goed te vinden. Tegen het einde van de set mocht Nadine van Maaren haar service inzetten – en dat pakte goed uit. We wonnen de set dan ook overtuigend met 15-25.

Dan de vijfde en beslissende set. Het spel vast blijven houden, VSTS niet meer in hun spel laten komen. Dat was hoe we het veld in gingen. We begonnen sterk en het enthousiasme was gelukkig weer volop aanwezig. Er werd flink verdedigd in het achterveld waardoor er goede set-ups gegeven konden worden aan de aanvallers. Deze set en daarmee de wedstrijd, ging dan ook redelijk makkelijk naar Timios met 9-15.
Niet de beste wedstrijd die we gespeeld hebben, maar toch zijn we blij dat we na een 2-0 achterstand in sets terug zijn gekomen en de wedstrijd hebben gewonnen met 2-3! Dat is later op de avond nog gevierd tijdens de aprés-ski in the Point in Waddinxveen.

Aanstaande maandag spelen we een thuiswedstrijd om 20.00 uur tegen VVV Delta D1 in de Groenswaard. Kom ons aanmoedigen en juich ons naar de overwinning!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?