Vrijwilligerspenning voor penningmeester en bestuurslid Volkstuincomplex “Nieuw Leven”.

Op zaterdag 19 september ontving de heer J. (Jan) van Ewijk de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van burgemeester M. Schoenmaker. De Vrijwilligerspenning werd uitgereikt tijdens het 50 jarig bestaan van het Volkstuincomplex. Hij ontving de vrijwilligerspenning als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het Volkstuincomplex.

De heer Van Ewijk is vanaf 1965 als penningmeester en bestuurslid werkzaam bij het Volkstuincomplex “Nieuw Leven”.De afgelopen 50 jaar heeft hij met goed rentmeesterschap ervoor gezorgd dat de vereniging financieel gezond is. Naast het penningmeesterschap en het onderhouden van zijn eigen moestuin, zorgt hij samen met zijn vrouw voor de bar in het “Praathuis”. De heer Van Ewijk is gezien zijn 80 jarige leeftijd nog kwiek en gezond.

Volkstuincomplex “Nieuw Leven”
Op 19 september bestond het Volkstuincomplex 50 jaar. Voor die dag werd een Streekmarkt georganiseerd. Het bestuur van het Volkstuincomplex “Nieuw Leven” heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de heer Van Ewijk in het zonnetje te zetten.

Advertisements

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.