Vrijwilligerspenning voor bestuurslid Gouds Catharina Gilde

Gouda – Christ-Jan van Haperen ontving maandagavond 28 november de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van burgemeester Milo Schoenmaker. De erepenning werd uitgereikt tijdens het jaarlijks gildediner van het Gouds Catharina Gilde in de Sint-Janskerk. Van Haperen ontving de erepenning als waardering voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid voor het Gilde.

De heer Van Haperen is al sinds 1998 bestuurslid (secretaris) van het Gouds Catharina Gilde. Hij is actief en prominent lid van de Rotary Club Gouda-Bloemendaal en van daar uit betrokken bij tal van maatschappelijke initiatieven in Gouda.

Het Gouds Catharina Gilde is een gilde van het Goudse bedrijfsleven dat al ruim 25 jaar Museum Gouda een warm hart toedraagt en financieel ondersteunt. Daarmee zijn onder meer projecten als de tentoonstelling Schetsen van Schoonheid, de entree aan de Oosthaven en de museumwinkel, de animatiefilm de Goudse groeikaart, de inrichting van de Schatkamer en de Erasmus tentoonstelling van de grond gekomen.

Advertisements

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.