Vrijwilligers gezocht voor paddentrek

Zodra de temperaturen wat stijgen en de grond opwarmt tot rond de 4 à 5 graden Celsius, ontwaken padden uit hun winterslaap en trekken ze van de droge plek waar ze overwinteren naar hun natte paarplaats, een sloot of vijver met stilstaand water.

In Stolwijk is zo’n favoriete sloot gelegen tussen de Goudseweg en de N207. De populatie daar heeft het moeilijk door de toenemende verkeersdruk.
Langs de Goudseweg wordt al meer dan twintig jaar door een paar vrijwilligers gepatrouilleerd en dat is de reden dat daar nog een redelijk aantal padden wordt gevonden.

Wilt u meehelpen de populatie in stand te houden? Het gaat om een paar uur ’s avonds, gedurende een aantal weken in het vroege voorjaar – nu dus! Uw ‘gereedschap’ bestaat uit een veiligheidshesje, een goede zaklantaarn en een vlindernetje. Vanwege veiligheidsrisico’s vragen we alleen meerderjarigen te reageren. Warme kleren en laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. Aanmelden kan op paddentrek@xs4all.nl, ook voor nadere informatie.