Vrij. 30-06: SPORTEN OP HET STADSSTRAND VOOR HET GOEDE DOEL

Van vrijdag 30 juni tot en met maandag 3 juli is de Gouda Beach Experience op de Markt van Gouda. Inwoners van Gouda en omstreken kunnen het gehele weekend met hun voeten in het zand deelnemen aan sportieve en feestelijke activiteiten. Dit weekend staat het project ‘Buitensporten na de ziekte kanker’ van Stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) extra in de aandacht. Men kan bij inschrijving of tijdens het evenement een donatie doen voor dit goede doel of een bijdrage leveren door aan te melden voor de Nordic Walking Stadstour.

Zowel fysiek en mentaal is kanker een ingrijpende ziekte. Om deze groep patiënten te ondersteunen hun leven na alle behandelingen weer op te pakken, sporten patiënten tweewekelijks onder begeleiding van oncologiefysiotherapeuten.
“Veel mensen kampen met vermoeidheid. Sporten helpt hiertegen en het beste is om dit buiten te doen”, vertelt oncologiefysiotherapeut Marian Oostveen. “Met Nordic Walken als onderdeel van de revalidatie kan iedereen buiten sporten op zijn eigen niveau. Daarnaast is het eenvoudig in te passen in elke leefstijl. Zo geven we mensen letterlijk handvatten om ook actief te blijven na de revalidatie. Voor deze trainingen zijn14 Nordic Walking sets nodig ter waarde van €2.100,-, maar dat budget is helaas niet beschikbaar”, vertelt Marian.
Donaties
“Iedereen heeft wel iemand met de ziekte kanker in zijn omgeving en weet wat dit kan betekenen qua levensstijl. Wij dragen daarom graag ons steentje bij aan dit mooie, sportieve doel van het ziekenhuis . Teams die meedoen aan het Beachvolley Bedrijventoernooi, vriendentoernooi en lerarentoernooi worden bij inschrijving gevraagd om een vrijwillige donatie. Ook tijdens het evenement worden collectes gehouden om deze benodigde sets te kunnen bekostigen”, vertelt organisator Remko van der Hammen van Grand Canyon.
“Op zondag organiseren we daarnaast een speciale activiteit: de Nordic Walking stadstour. Onder professionele begeleiding Nordic walken we door de binnenstad, waarbij onderweg wordt verteld over de geschiedenis van Gouda. Iedereen kan hieraan meedoen, met of zonder Nordic Walking ervaring. Voorafgaande aan de stadstour wordt er namelijk een korte instructie gegeven in het Nordic Walken.

Ieder uur start er een nieuwe groep: 13. 30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur op Markt aan de voorzijde van het Stadhuys.
Wilt u zeker zijn van een plekje bij deze bijzondere activiteit? Aanmelden kan via goudabeachexperience.nl, de kosten zijn € 5,- p.p. en gaan direct naar het goede doel.
Meer informatie over de Nordic Walking Stadstour: www.goudabeachexperience.nl. Meer informatie over het project en het goede doel: www.vriendenvanhetghz.nl.

Advertisements