Vrij.26-06: Opening “nieuwe” Hertenweide

Recent is de Hertenweide aan de Krugerlaan overgegaan van gemeentelijke verantwoordelijkheid naar beheer door de Stichting Behoud Hertenweide Gouda. In de nieuwe constructie is de door omwonenden opgerichte stichting verantwoordelijk voor de exploitatie. Recent was reeds de formele overdracht door de gemeente Gouda, maar op 26 juni 2015 om 16.00 is de officiële opening van de ‘gesponsorde’ Hertenweide Gouda.

Het feest bij de herten start op vrijdagmiddag 26 juni vanaf 16.00 uur aan de Krugerlaan bij de Zuidrandflat. Met buurtbewoners, bewoners uit de nabij gelegen Zuidrandflat en belangstellenden wordt de Hertenweide even na vieren officieel geopend. Tevens wordt er een bord onthuld met de sponsoren van de Hertenweide en zijn er diverse activiteiten. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Na de aangekondigde bezuiniging van de gemeente Gouda dit voorjaar hebben de buurtbewoners het gesprek met de gemeente opgepakt. Doelstelling was om de Hertenweide te redden. Daar de gemeente geen geld meer voor de Goudse Hertenweide beschikbaar stelde, hebben de bewoners eind april de “Stichting Behoud Hertenweide Gouda” opgericht. De stichting stelt zich als doel de Hertenweide aan de Krugerlaan te behouden.

De stichting heeft tevens de website www.hertenweidegouda.nl in het leven geroepen. Hier kunnen donateurs en sponsoren terecht voor aanvullende informatie en/of het geven van een bijdrage. Een volwassene is donateur voor slechts €20 per jaar en kinderen of 65+ers krijgen extra interessante tarieven. Ook bedrijven die willen sponsoren worden nadrukkelijk uitgenodigd zich via de website vriend van de Hertenweide te maken.

Jaarlijks is er minimaal €6.000 nodig om de Hertenweide blijvend te behouden. Dit zijn kosten voor voedsel, gezondheidszorg en onderhoud van het terrein. Voor 2015 is inmiddels een deel van het benodigde geld binnen, maar voor de lange termijn zijn nog altijd sponsoren nodig. De stichting hoopt daarom dat ook een aantal bedrijven een bijdrage wil overmaken.