Vrij.26-06: Cookachoo en Doppelgang in So What

Vanavond komen Cookachoo en Doppelgang naar So What! Dit zijn twee acts met een geheel eigen gezicht. Van tropical bass, electronica, hiphop, dans en performance art tot aan house, dubstep en reggae. De support bestaat uit Aangeschoten Wild en Vulgair.

Een ‘Ivory Black Blonde’, ‘Arabian Prince’ en een ‘Afro Gent’ vormen de open minded tropical bass act Cookachoo. De band heeft een missie die acteur Danny Kaye ooit verwoordde als: ‘Life is a great big canvas, and you should throw all the paint you can on it’. In de eerste single ‘The law (you’re free!)’’ is dit precies wat Cookachoo predikt. ‘We customize our lifes’ en ‘We live by the rule of we’. Het is niet geheel toevallig dat er een kleine homage aan Nelson Mandela in de bijbehorende videoclip verstopt zit.

Begin 2015 werd hun eerste EP ‘Lou Lou Lou Lou Lou’ uitgebracht via PIAS, tegelijk met hun overtuigende show op Eurosonic Noorderslag. On stage, brengt de act een kleurrijke, explosieve en dansbare mix van tropical bass, electronica, hiphop, dans en performance art.

Aangeschoten Wild is de rauwste boyband van Nederland. De groep bestaat uit vier leden: Stoute Vos, Miggy, Stef en Haute Pierre. Het lot dreef de vier zielen bijeen op een heldere zaterdagmiddag in de artiestenfoyer van het Oude Luxor te Rotterdam. Aangeschoten Wild zou de pasgeboren dochter van André Rieu en Missy Elliot kunnen zijn. Verwacht geen One Direction of Backstreet Boys, maar dikke beats en rap met een scherp randje.

De single ‘Aangeschoten Wild’ betekende de geboorte van de boyband. Amper twee maanden later stonden ze in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland 2013. Reden genoeg om de tweede single ‘Papa Ben’ te primeuren bij Sander Hoogendoorn op 3FM. Na een tour langs verschillende radiostations zoals FunX verscheen op 17 december 2014 de ‘BingoDeBoyband EP’. De releaseparty vond geheel in stijl plaats in een bejaardentehuis. Onder andere Omroep Max, Hart van Nederland en 3Voor12 waren aanwezig om verslag te doen van de CD-presentatie.

Vulgair sluit de avond af tijdens een dikke afterparty. Dit duo, bestaande uit Roeland en Abel, draaide al vaker tijdens feesten van Dierentuin. Deze twee opkomende, Goudse dj’s mag je zeker niet missen. Dus kom vanavond naar So What! en blijf na de bands nog even plakken met een koud drankje in je handen.

Entree voor leden 4 euro, niet-leden 6 euro.
www.so-what.nl