Vrij. 26-04: Rajae El Mouhandiz in Goudse Schouwburg

Op 26 april staat Rajae El Mouhandiz in de Goudse Schouwburg met haar solovoorstelling Thuis, Ontheemd #2. Een ontwapenende muziektheatervoorstelling over de ruimte die een vrouw mag en kan innemen, met storytelling, muziek en video. Rajae gaat voorbij de cultuurclash, vertelt openhartig over haar leven en neemt het publiek mee in haar verrassende en genuanceerde kijk op de wereld.

Thuis, Ontheemd #2
In Thuis, Ontheemd #2 brengt Rajae een ode aan de vrouw aan de hand van 17 inspirerende voorbeelden van over de hele wereld. We maken óók kennis met de jonge Rajae, die als baby vanuit Marokko in een flat in Amsterdam Osdorp terecht komt en op haar vijftiende huis en haard verlaat om artiest te worden.

We ontmoeten haar moeder Habiba en haar Nederlandse adoptieoma Mia. Habiba scheidt in 1982 van haar man, ondanks dat het voor de wet en door haar familie verboden is. Maar dan komt ze erachter dat vijf kinderen opvoeden in een vreemd land misschien wel een onmenselijk grote opdracht is. Oma Mia heeft het wel gezien bij de hockey en de Rotary en besluit taalles te gaan geven aan analfabeten, waardoor zij de kleine Rajae ontmoet en zich met de beste bedoelingen over haar ontfermt.

Rajae El Mouhandiz
Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Rajae is de afgelopen tien jaar, vanwege haar bijdrage in de kunsten op de lijst geplaatst van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld en is een Ariane de Rothschild Fellow. Sinds 2017 is Rajae opgenomen in de nieuwe makers regeling van het Fonds Podiumkunsten, waarbinnen zij onder andere werkt aan Thuis, Ontheemd #2.

 

Thuis, Ontheemd #2 is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een artistiek team dat betaat uit een mix van jonge en ervaren makers.

 

Samenwerking Luxor Theater

Sinds begin 2018 produceert Rajae onder de vleugels van Luxor Theater haar werk voor een brede grootstedelijke doelgroep. Ze heeft hier een omgeving gevonden om zich als nieuwe maker verder te ontwikkelen met als doel haar onderzoekswerk, haar artistieke producties en de educatieve elementen daarvan naar buiten te brengen en te laten landen in Rotterdam en ver daar buiten.

 

Thuis, Ontheemd #2

Vr 26 april, 20.30 uur

Goudse Schouwbrug, Gouda

26-04-2019 09:00