Vrij.25 en Za.26-03: 23e Brieven- ,Postzegel- en Prentbriefkaarten beurs in Gouda

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2016 vindt in sporthal De Mammoet in Gouda voor de 23e keer de Internationale Brieven-, Postzegel- en Prentbriefkaartenbeurs plaats. Stichting de Brievenbeurs verwelkomt de vrijdag en zaterdag voor Pasen wederom ruim 40 gerenommeerde standhouders uit Nederland, België, Duitsland en Denemarken, met een grote diversiteit aan poststukken, stempels, postzegels, prentbriefkaarten en aanverwante zaken. Enkelen van hen staan in Nederland alleen op deze beurs.
Het thema is ditmaal “Engeland en Engelse gebieden”. De studiegroep Britannia presenteert zichzelf. Het thema is ook onderwerp van de speciale uitgave in maart van het maandblad Filatelie.
De Bondsbibliotheek presenteert literatuur over het thema en verkoopt overtollige literatuur.
Wegens goede belangstelling op de vorige beurs zijn er weer de Brievenbeurslezingen. Een jury zal een winnaar aanwijzen van de drie interactieve lezingen die op zaterdag 26 maart zullen plaatsvinden tijdens de beurs: Engeland: “de Penny Black en andere Engelse zegels” en “Emissie 1d, 1840-1879” en Nederland: ”Traliezegels en post tijdens de W.O. II.”
De beurs is dit jaar geopend op vrijdag 25 maart van 10.30 tot 17.00 uur en op zaterdag 26 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Sporthallencomplex de Mammoet is te vinden aan de Calslaan 101, 2804 RT Gouda. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid, en de toegang is als vanouds ook gratis. Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op www.brievenbeurs.com .