Vrij. 22-03: Ierse avond in Theater Concordia

Vrijdag 22 maart organiseren Theater Concordia en de Haastrechtse Kring een Ierse avond in Theater Concordia, met Ierse muziek van The Assassenachs. De grote zaal wordt omgetoverd tot een Ierse pub en er zijn Ierse hapjes, whisky en bier. Ook zal er een Ierse dansworkshop gegeven worden.

The Assassenachs
Dit in 1998 opgerichte folktrio bestaat uit twee Schotten en één Groninger. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten) en het zelfgeschreven singer-songwriter repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek.

Op de website van Assassenachs vind je meer informatie over de leden van The Assassenachs. Ook valt er veel luister- en beeldmateriaal te ontdekken. Tijdens het kijken en luisteren zal je verschillende formaties tegenkomen. Als trio maken The Assassenachs dan ook regelmatig gebruik van gastmuzikanten. Deze leven in verschillende delen van Europa, dus welke er meedoen ligt ook aan de optreedlocatie. Accordeonist Erik was eerst ook gastmuzikant, maar is inmiddels volwaardig lid geworden.

Advertisements

André Uitgeest
Eind jaren 70 begon zanger gitarist André Uitgeest aan zijn muzikale loopbaan. Zeventien jaar lang maakte hij deel uit van de folkgroep Haddock, die tot in de Verenigde Staten van Amerika speelde. Nu al weer achttien jaar lang leadzanger/gitarist van de Heemskerkse Ierse folkgroep Dockside.

Daarnaast heeft hij een solocarriëre als troubadour die talloze evenementen heeft opgeluisterd met sfeervolle muziek.

De Ierse avond begint vrijdag 22 maart om 20.15 uur. Kaarten (à € 15,00) via:

  • theaterconcordia.nl
  • haastrechtsekring.nl (HK-donateurs, alleen in de voorverkoop à € 12,50)
  • in het Grand Café Concordia vanaf 17.00 uur
  • voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

22-03-2019 09:00