Vrij.20-05: Hugo Borst geeft lezing in bibliotheek Waddinxveen

Op vrijdagavond 20 mei a.s. komt Hugo Borst naar Cultuurhuys de Kroon.

De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen en Boekhandel Burger en begint om 20.00 uur. Leden van de bibliotheek kunnen bij het kopen van een toegangskaart, via internet, een korting krijgen van € 2,50.

Hugo Borst (Rotterdam 1962) staat bekend als een kritische man die altijd zegt wat hij denkt, zelfs als hij beter kan zwijgen – iets dat hij gemeen heeft met Louis van Gaal, over wie hij in 2014 de ‘psycho-biografie’ O, Louis schreef. Het boek was in Nederland een grote hit.

Advertisements

Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. Het is een lezing over en uit eigen werk met de nadruk op ‘Ma’.

Datum lezing: Vrijdagavond 20 mei 2016
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Adres: Cultuurhuys de Kroon,
Gouweplein 1, Waddinxveen
Toegang: € 12,50, Voordeel met je Biebpas € 2,50
Kaartverkoop: Via www.bibliotheekdegroenevenen.nl en
www.cultuurhuysdekroon.nl

Boekhandel Burger is aanwezig en in de pauze zal Hugo Borst uw aankoop signeren.