Vrij. 19-07: Apple met peren vergelijken bij Oogcafé Gouda

WhatsApp, bankieren, verzekeringszaken regelen, inchecken in het OV…wat doen we eigenlijk niet met onze Iphone? We zouden bijna vergeten dat er met een telefoon ook gewoon gebeld kan worden.

Tijdens het Oogcafé Gouda van vrijdag 19 juli 2019 komt aan bod hoe de Iphone en een spraaktelefoon uw leven met verminderd zicht toegankelijker kan maken. Het oogcafé is een initiatief van de Oogvereniging en biedt mensen met een oogaandoening een plek om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Oogcafé Gouda vindt plaats bij SamSam (de Klup) in Gouda van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

egenwoordig lijken mensen bijna niet meer zonder hun telefoon te kunnen. Voor mensen met verminderd zicht als gevolg van een oogaandoening kan de Iphone of bijvoorbeeld een telefoon met spraakondersteuning een heel belangrijk hulpmiddel zijn. Voor het opzoeken van reisinformatie van openbaar vervoer, bankzaken, het lezen/luisteren van nieuws of boeken, allemaal oplossingen die het leven voor mensen met een visuele beperking makkelijker kunnen maken. Het optimaal kunnen inzetten van een Iphone of een telefoon met spraakondersteuning kan een leerproces zijn.

Advertisements

Apple en peren
Op 19 juli zal een ICT-trainer van Bartiméus uitleg geven over de Iphone en over een telefoon met spraakondersteuning. Het Oogcafé Gouda vindt elke derde vrijdagmiddag van de maand plaats van 14.00 tot 16.00 uur bij SamSam van De Klup, Bleulandweg 1C, 2803 HC Gouda.
Het Oogcafé Gouda is een initiatief van de Oogvereniging. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

19-07-2019 09:00