Vrij.18-03: Matthäus-Passion van J.S. Bach uitgevoerd door Berliner Philharmoniker in Evertshuis

Op vrijdag 18 maart, precies een week voor Goede Vrijdag, vertoont het Evertshuis in de serie Meesterwerken op het Witte Doek de Matthäus-Passion van J.S. Bach. Een live-opname van de Berliner Philharmoniker o.l.v. Sir Simon Rattle. In de Berlijnse concertzaal treden topsolisten zoals o.a. Magdalena Kožená en Thomas Quasthoff op. Deze uitvoering van de Berliner is vooral uniek omdat regisseur en Bijbelkenner Peter Sellars een aanpak heeft bedacht die uitgaat van meditatie en gebed en niet van theater. Sellars benut de vijfhoekige concertzaal door de musici tegenover elkaar op te stellen in plaats van tegenover het publiek. Indien u van de klassieke uitvoering van de Matthäus-Passion houdt, zult u de uitvoering van de Berliner als nog indrukwekkender ervaren.
Vooraf een korte inleiding door Rob Kraaipoel, waarin hij vertelt over de bijzondere aanpak van regisseur Peter Sellars.
Aanvang 19.30 uur. Entree 8,50 euro inclusief pauzeconsumptie. Direct reserveren via 0172-61.84.84 of via www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa van het Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.