Vrij.15-04: Kunstcafé Van Gogh in het Evertshuis

Iedereen kent Van Gogh. Maar wist u dat vele van zijn schilderijen en tekeningen er vroeger heel anders uitzagen? Zo waren vele tekeningen oorspronkelijk gewoon paars!. Het Kunstcafé is zeer verheugd dat we onze plaatsgenoot Jan C.A. van der Lubbe bereid hebben gevonden onder de veelzeggende titel “wat we zien, was niet wat het was’’ een lezing te houden over Van Gogh. Van der Lubbe, verbonden aan de Technische Universiteit Delft, werkt in nauwe samenwerking met het van Gogh Museum aan virtuele reconstructies van de oorspronkelijke tekeningen en schilderijen van Van Gogh, waarbij gebruik gemaakt wordt van zelf-lerende systemen en zelfs supercomputers. Naast het geavanceerde onderzoek zal tijdens de lezing ook aandacht besteed worden aan Van Gogh’s kleurgebruik en aan Van Gogh’s relatie met de schilder Breitner en uiteraard met de in Bodegraven geboren kunstschilder Francois Pieter ter Meulen, vriend en tijdgenoot van Van Gogh.

Als aanvulling op deze avond is het nog mogelijk enkele kaartjes te kopen voor de Kunstbus, welke is gepland op 21 april 2016. Bezocht worden dan het Van Gogh Museum en ook het Rijksmuseum in Amsterdam, waar op dit moment een speciale tentoonstelling over Breitner is.

Vrijdag 15 april in het Evertshuis. De lezing begint om 20.30 uur. Een toegangskaartje kost € 9,00 (inclusief consumptie) en is verkrijgbaar aan de theaterkassa van het Evertshuis, Julianastaat 4 in Bodegraven. 0172-618484 of www.evertshuis.nl

Advertisements