Vrij.13-09: fietsroute door Oude Hollandse Waterlinie

De route slingert door het Groene Hart van Gorinchem via Nieuwpoort, Schoonhoven, Bodegraven, Reeuwijk,  Nieuwkoop, de Ronde Venen naar Muiden. Onderweg kom je langs meer dan 15 linie-elementen zoals schansen, posten, inundatiegebieden en gezellige vestingstadjes zoals Gorinchem, Woudrichem, Schoonhoven, Nieuwpoort, Muiden.

Ook zijn er meer dan 40 linie-afstappunten langs de route, waar je lekker koffie kunt drinken of kan overnachten. Heel handig als je er een meerdaagse vakantie van wilt maken. De route is opgeknipt in 4 dagdelen van circa 30 km. Zo kun je fietsen combineren met een linie-activiteit of een bezoek aan Slot Loevestein, Fort Wierickerschans of het Muiderslot.

Langs deze verhalende linieroute is van alles te beleven en zijn de historische sporen nog te zien. Heel bijzonder is dat de route omlijst wordt door een dronevideo die het ingenieuze waterverdedigingssysteem vanuit de lucht laat zien en de route volgt. Deze video zal voorjaar 2020 gereed zijn. Pak de fiets en ontdek deze spannende gevechtshistorie van de moeder der Waterlinies via vestingsteden, schansen, inundatievelden, sluizen.

Advertisements

Deze prachtige fietsroute wordt gepresenteerd op het Netwerkevenement Twin Cities 2019 op vrijdag 13 september. Vanaf 13/9 is de fietsfolder verkrijgbaar via VVV’s en TIP’s in het Groene Hart en te downloaden via  www.struinenenvorsen.nl/downloads. De fietsroute is smartphoneproof en online beschikbaar.

13-09-2019 09:00